Vauras Nainen

Varallisuusakatemian Asuntopäivä lauantaina 27.1.2018 Helsingissä

 

Tule ja opi parhaat työkalut omaan sijoitustoimintaan. Parhaimmillaan asuntosijoittaminen tuottaa tasaista kassavirtaa. Kuitenkin niin kuin missä tahansa muussakin sijoittamisessa asuntosijoittamiseen liittyy riskejä, joita taitava sijoittaja pyrkii pienentämään. Asuntosijoituspäivässä pääset kuulemaan seitsemän varallisuusvalmentajan omakohtaisia kokemuksia viimeisten 15 vuoden ajalta satojen kohteiden ja vuokralaisten kanssa toimimisesta.

Tutustu ohjelmaan täältä.

 

06.10.2017 12:044 kuukautta sitten

Terhi Majasalmi

Vauras Nainen -verkkovalmennukset pyörähtävät jälleen käyntiin maanantaina 30.10.2017

Vauras Nainen -verkkovalmennukset pyörähtävät jälleen käyntiin lokakuussa 30.10.2017. Katso kaikki verkkovalmennukset täältä ja varmista oma paikkasi.

 

12.07.2017 20:067 kuukautta sitten

Terhi Majasalmi

Terhi Majasalmi SuomiAreenassa torstaina 13.7.2017

Varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmi on mukana eläkejärjestelmää koskevassa keskustelussa torstaina 13.7. klo 15.15-16.30 Puuvillan kauppakeskuksessa. Tervetuloa paikan päälle tai seuraamaan keskustelua tämän linkin kautta.

Ottaisitko anopin teille asumaan? -keskustelu lisätiedot

12.07.2017 20:017 kuukautta sitten

Terhi Majasalmi

Uusi valmennus: Säästäjästä sijoittajaksi

Kiinnostaako sijoittaminen, mutta et tiedä, kuinka pääsisit alkuun? Olet säästänyt rahaa ja pohtinut, että rahojen pitäisi jotain tuottaakin.

Pörssiosakkeet, metsä, rahastot, asunnot, indeksit, kiinteistöt... Kaikki sanoja, jotka vilahtavat puhuttaessa sijoittamiskohteista, mutta et tiedä mitä ne ovat, saati sitten mitkä voisivat sopia sinulle?

Entäpä aina pelottava riski? Millaisia riskejä eri omaisuuslajeissa on? Millainen oma riskinsietokykysi on?

Jos vastaukset kysymyksiin kiinnostavat ja olet valmis toimintaan, lähde mukaan Säästäjästä sijoittajaksi -verkkovalmennukseen.

Säästäjästä sijoittajaksi -valmennuksessa

  • Opit perusteet eri omaisuuslajeista
  • Analysoit itseäsi sijoittajana
  • Tutustut erilaisiin sijoitusstrategioihin
  • Teet sijoitussuunnitelman

Valmennuksen avulla kartoitat sinua kiinnostavat omaisuuslajit ja opit tekemään valintoja sijoitustuotteiden välillä. Pohdimme myös valmiuksiasi ja rajojasi sijoittajana. Asetamme tavoitteet ja mietimme, kuinka niihin päästään. Valmennuksen avulla saat askelmerkit sijoitustoimintaan.

Säästäjästä sijoittajaksi -verkkovalmennus alkaa keskiviikkona 22.3.2017 ja kestää viisi viikkoa.

Tule mukaan valmennukseen ja laita säästöt tuottamaan!

Ilmoittaudu mukaan tästä.

 

13.02.2017 16:591 vuosi sitten

Terhi Majasalmi

Uusi valmennus: Selätä velat

Oletko ollut tilanteessa, jossa luottokorttilaskun tipahtaessa postiluukusta et muista edes ostaneesi koko tuotetta? Minä olen. Halusin ostaa heti uuden hameen tai uuden paidan ajatellen, että maksan tämän seuraavassa kuussa. Silloin asiat ovat paremmin, koska ei tule vakuutuslaskua. Ensi kuussa säästän sitten muutenkin ruokamenoissa. Maksan luottokortti laskuni silloin. Kuinka kävi? Tulikin sähkölasku, oli syntymäpäivät, tuli vesilasku ja tuli luottokorttilasku. Luottokortti velkaa alkoi kertyä. Olen käynyt läpi epätoivon laskupinon ääressä ja selvinnyt siitä. 

Selätä velat -valmennuksessa opetan sinulle, kuinka minä pääsin huonoista veloistani lopullisesti.

Selätä velat -valmenus alkaa maanantaian 30.1.2017 ja kestää kuusi viikkoa.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan valmennukseen tästä.

13.01.2017 14:451 vuosi sitten

Terhi Majasalmi

Vauras Nainen livevalmennus 2.2.2017

Talven 2017 Vauras Nainen -livevalmennuksessa Pohjoismaiden johtavan joukkorahoituspalvelun Invesdorin Chief Legal Officer Johanna Palin kertoo joukkorahoituksen mahdollisuuksista niin sijoittamisen kuin rahoituksen näkökulmasta.Illan aikana kuullaan niin sijoittajien kuin yrittäjien henkilökohtaisia kokemuksia joukkorahoituksesta sekä saadaan ideoita ja työkaluja omalle vaurastumisen matkalle.

27.12.2016 17:561 vuosi sitten

Terhi Majasalmi

Koululaisen rahakirja ilmestyy 14.10.2016

Maailman paras rahaopas nuorelle! ”Ongelma” • Minä haluan! • Tämä meni rikki. Osta uusi! • Kaikki julkkikset on rikkaita! • Ei hätää, mä lainaan sen rahan. • Apua, mulla ei ole rahaa. • Mahdotonta! En mä voi ikinä tota saavuttaa.

Meillä kaikilla on unelmia. Mistä sinä unelmoit? Unelmien toteuttamiseen tarvitaan paljon erilaisia taitoja kuten pitkäjänteisyyttä, rohkeutta, paljon ponnisteluja sekä usein rahaa. Tästä kirjasta opit kuinka voit edistää unelmiesi toteutumista rahataitojen avulla. "Koululaisen rahakirjassa" neuvotaan, miten syntyy viisas suhtautuminen rahaan. Teemaa avataan haluamisen, työnteon, itsetunnon, vertailun ja arvojen kautta. Raha tuodaan helposti lähestyttäväksi aiheeksi, josta on luontevaa keskustella. Kirjan tavoite on opettaa nuorta näkemään selkeämmin maailman ja oman toimintansa syy-seuraus suhteita sekä tekemään alusta asti fiksuja rahaan liittyviä päätöksiä elämässään. Kirjassa on myös kannustavia tarinoita tunnetuilta henkilöiltä.

Terhi Majasalmi on kahden tyttären äiti, yrittäjä, sijoittaja ja varallisuusvalmentaja. Hän kiinnostui oman talouden hoidosta vuonna 1995, kun hänen isänsä joutui työttömäksi. Oma vaurastumistarina alkoi 31.3.1998, kun hän talletti ensimmäisen 1 000 markkaa ASP-tilille. Vuosien aikana intohimosta vaurastumiseen on syntynyt kirja Totuus taloudestasi (Talentum 2012) ja esiintyminen asiantuntijana tvohjelmassa Kirsi ja himoshoppaajat (Liv 2013). Terhi on perustanut Varallisuusakatemia Oy:n, joka kouluttaa varallisuusvalmentajia ja tarjoaa varallisuusvalmennusta sekä Hamilton & Cooper Properties Oy:n, joka hallinnoi mm. USA:n asuntoihin sijoittavia kiinteistörahastoja.

Camilla Tuominen on start-up-yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja, tunneluennoitsija, visualisoija sekä kolmen teini-ikää lähestyvän pojan äiti. Hänestä piti alun perin tulla taiteilija, arkeologi tai psykologi, mutta päätyikin Kauppakorkeakouluun, liikkeenjohdonkonsultiksi ja markkinointitoimistoon projektijohtajaksi. Lopulta hän löysi elämäntehtävänsä tunteista ja lähti unelmansa perään keväällä 2012, jolloin alkoi Emotion Tracker -sovelluksen kehitys. Camillalta on ilmestynyt hänen kirjoittamansa ja kuvittamansa kirja ”Tunnekuvakirja – tunnesekamelskasta tunteiden ymmärtämiseen” (Readme.fi 2016), hänellä on ollut oma radio-ohjelma tunteista (Diippii shittii – tunteet työelämässä, Radio Rapu 2014–2015) ja hänellä on visuaalinen blogi Huffington Postissa. Nuorten tunteet ja hyvinvointi ovat yksi häntä eniten liikuttavista asioista, joita hän onneksi saa edistää työnsä kautta sekä vapaaehtoistyössään MLL:ssä.

Voit tilata kirjan täältä.

30.09.2016 09:561 vuosi sitten

Terhi Majasalmi

Suosittu Oma Talous Haltuun -valmennus alkaa 21.10.2016

Tule mukaan 5 viikkoa kestävään Oma talous haltuun -valmennukseen ja tee taloudellisista unelmistasi totta.

“Koin kurssin ihan superhyödylliseksi. Ei tule mieleen mikä muu olisi innostanut yhtä paljon vaikka viimeisen vuoden aikana. Olen kohtuullisesti tienaava nainen, jolla on kuitenkin ollut aika hukassa taloudellisen tasapainon löytäminen ja olen elänytkin periaatteella mikä tulee se menee. Budjetin myötä minulle avautui, kuinka paljon mahdollisuuksia oma talous tarjoaa. Tein suunnitelman luottojen maksuun, säästämisen aloittamiseen (alussa pienesti) ja yksi tärkeimmistä eli järkevällä suunnittelulla pääsen lomailemaan unelmapaikkoihini. Työkalut ja tekstit olivat sopivan kevyitä ja alkeita eli sopi hyvin sellaiselle, joka lähti aika nollasta. Itse koin, että pääsin hyvälle polulle ja kiinnostuin varallisuuden kasvattamisesta sijoittamalla. Ja nämä foorumin keskustelut muiden naisten kanssa on ollut huippuja, budjetin jälkeen parasta.”

Oma talous haltuun -valmennuksessa

1. Opit budjetoimaan tulot ja menot

2. Opit säästämään

3. Opit jaksottamaan isoimmat kulut

4. Tiedät mihin rahasi kuluvat

5. Pystyt karsimaan turhat kulut ostoksistasi

6. Opit nauttimaan rahoistasi

Saat valmennuksen materiaalit käyttöösi sähköisesti ja tukenasi on valmentaja, joka vastaa kysymyksiisi foorumilla.

Valmennus alkaa perjantaina 21.10.2016 ja päättyy perjantaina 18.11.2016. 

 

29.09.2016 10:261 vuosi sitten

Terhi Majasalmi

Vauras Nainen -keskusteluryhmä Facebookissa

Lämpimästi tervetuloa mukaan keskustelemaan rahasta, vauraudesta, sijoittamisesta ja elämästä kaikkine mausteineen. Ensimmäisen parin päivän aikana ryhmään tuli 300 naista ja keskustelu käy vilkkaana. Vauras Nainen -ryhmä löytyy tästä linkistä.

24.05.2016 15:131 vuosi sitten

Terhi Majasalmi

Vauras Nainen -livevalmennus Nordnetilla

Neljännen Vauras Nainen -livevalmennuksen aiheena oli osakesijoittaminen. Valmennus pidettiin  Nordnetin tiloissa.  Tuhannet kiitokset Nordnetin Martin Paasille ja Niklas Odenwallille sekä Marja-Leena Haapaselle loistavista esityksistä ja osaamisen ja tiedon jakamisesta.

 

24.05.2016 14:511 vuosi sitten

Terhi Majasalmi

Ilona Rauhalan vieraana Eron keskellä -yhteisön haastattelussa

Kun maailma myllertää, miten rahaan tulisi suhtautua, jotta omat valinnat tukisivat uutta elämäntilannetta? Olin iloinen ja otettu, kun Ilona pyysi haastatteluun tästä tärkeästä aiheesta. Haastattelun pääset kuuntelemaan tästä.

Hyvää joulun odotusta
Terhi

08.12.2015 21:132 vuotta sitten

Terhi Majasalmi

Syksyn Vauras Nainen -livevalmennuksen puhujina Maaret Kallio ja Asta Laurila

Kiitos Astalle, Maaretille ja Vauraille Naisille energisestä, sydämellisestä ja antoisasta valmennusillasta 22.10.2015 Palacessa!

Vauras Nainen –yhteisön yksi tärkeimmistä tavoitteista on saattaa yhteen naiset, jotka haluavat parhaat mahdolliset ideat oman taloutensa hoitoon. Foorumilla ihmiset voivat vaihtaa ajatuksiaan. Uskon kuitenkin, että tarvitsemme kokemuksen läsnäolosta toisten kanssa. Siksi on myös Vauras Nainen –livevalmennukset.

Lokakuussa järjestetään tämän vuoden kolmas Vauras Nainen –livevalmennus. Valmennukset ovat olleet täynnä tunnetta, iloa, onnea, naurua, luopumista, sisua, rohkeutta ja kyllä, rahastakin puhutaan. Uskon, että osallistujat saavat mukaansa aina jotain ainutlaatuista.

Tammikuun valmennuksessa oli puhumassa Anne Paljakka, joka kertoi oman vaurastumistarinansa. Hän sattui poimimaan käteensä Uutislehti 100 vuonna 2006, jossa oli haastatteluni ja innostui sen myötä asuntosijoittamisesta. Toisena puhujana oli Christina Forsgård, joka on viestintätoimisto Netprofilen osakas. Christina kertoi oman yrittäjätarinansa.

Kevään toinen livevalmennus oli huhtikuussa, jossa puhujina olivat Camilla Tuominen ja Susanna Paloheimo. Valmennuksen aihe oli Rohkea muutos. Camilla hyppäsi hyväpalkkaisesta työstä yrittäjäksi. Susanna oli taasen 17 vuotta yrittäjänä. Tällä hetkellä hän työskentelee strategia- ja brändijohtajana. Naiset kertoivat tarinansa, miksi olivat tehneet nämä ratkaisut omassa elämässään. Itse uskon, että rooleihin ei kannata jäädä kiinni vaan kannattaa tehdä rohkea muutos, jos tietyt päätökset eivät enää tuo elämään sitä, mitä niillä alunperin lähdettiin hakemaan.

Lokakuun Vauras Nainen –valmennuksen aiheena on Itsetunto - mitä minulla on tarjottavana maailmalle.

 

Valmennuksessa puhumassa Maaret Kallio ja Asta Laurila.

Lujasti lempeä ja viisaasti vaativa

Unelmat ja onnellisuus ovat tärkeä osa elämää, mutta eivät koko elämä. Monen elämä voi olla hyvää, järkevää ja sovinnaista ja tuntua samanaikaisesti tyhjältä ja merkityksettömältä. Suureet haaveet eivät riitä, vaan tavoite tarvitsee myös tekijänsä sekä raakaa työtä. Yltiömäinen suorittaminen ja liika sisukkuus vievät hyvinvoinnin pohjan, minkä vuoksi on osattava etsiä viisaan vaativuuden rajoja. Maaret Kallio pohtii luennossaan sitä, miten ohjata itseään sinnikkäästi mutta lempeästi ja miten vaatia itseltään riittävästi mutta suoda samalla armoa anteliaasti.

Maaret Kallio on psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti. Hän on tietokirjailija ja tuttu televisiotyöstään sekä suositusta blogistaan Lujasti lempeä Helsingin Sanomissa. Maaret Kallio luennoi paljon mielenterveydestä, perheestä, parisuhteesta ja kohtaavan vuorovaikutuksen taidoista. Kallio on tehnyt pitkään yksilö- ja pariterapiatyötä ja hänen vastaanottonsa on Helsingin keskustassa. Maaret Kallio on kirjoittanut useita tietokirjoja ja julkaisee tänä syksynä kirjat sekä pitkistä onnellisista parisuhteista että seksuaalisesta väkivallasta toipumisen keinoista.

www.maaretkallio.com

Hyppy tuntemattomaan kannattaa!

Yrittäjä Asta Laurila, 40, tuo Suomeen australialaista naisten sporttivaatemerkkiä Lorna Janea ja on syksyllä avaamassa Helsingin keskustaan uudenlaista toiminnallista konseptiliikettä hyvinvoinnista ja muodista kiinnostuneille naisille. Liikkeen pohjimmainen tarkoitus on tuottaa iloa ja motivoida naisia kohti omaa onnellisempaa ja terveellisempää elämää ja rohkaista ottamaan pieniä ja isoja hyppyjä elämän eri osa-alueilla.

Oma konsepti ja oma liike on Astan seuraava iso hyppy tuntemattomaan. Se ei ole ensimmäinen. Hyppyjä riittää ja niitä otetaan säännöllisesti ja tarkoituksella jokaisella elämän osa-alueella. Asta uskoo, että vasta, kun uskaltautuu mukavuusalueen ulkopuolelle, alkaa tapahtua ihmeitä.

Muutto toiselle puolelle maailmaa, uusi työ, vakava sairastuminen, isän kuolema, maailmanympärysmatka, oma yritys - Asta kertoo omasta matkastaan tähän hetkeen, kolmen vuoden lanseeraustyöstä ja siitä, mitä kaikkea muuta yrittäjyyden kautta on syntynyt sekä intuition merkityksestä ja uskaltamisesta.

www.lavli.fi

 

 

27.08.2015 10:212 vuotta sitten

Terhi Majasalmi

Vain kuolleet kalat kelluvat virran mukana

Luen juuri Björn Wahlroosin kirjaa Talouden kymmenen tuhoisinta ajatusta. Jäin pitkään miettimään kirjassa kirjoitettua lausetta ”Mitä vähemmän ihmisillä on vaihtoehtoja, sitä helpompi heitä on verottaa.” Itselleni tuli mieleen saman tien tämän luettuani, että suomalaiset ovat pelänneet niin paljon vaurastumista, että tämä on kääntynyt heitä vastaan. Sillä mitä vähemmän ihmisillä on taloudellista liikkumatilaa, sitä helpommin joku ulkopuolinen taho pystyy heitä määräämään.

Tämä näkyy varsinkin nyt, kun taloudessa menee huonosti. Verotuloja tarvitaan yhtä paljon kuin ennenkin, mutta tulojen tippuessa joudutaan veroprosenttia kiristämään, jotta euroissa saadaan sama määrä kasaan kuin ennenkin. Vaikka tämä tuntuu kurjalta, ihminen suostuu tähän, koska kokee, että hänellä ei ole vaihtoehtoja. Mutta vaihtoehdot eivät tule antamalla, niihin vaikutetaan itse.

Voimme esimerkiksi parantaa omaa kielitaitoamme, jolloin voimme lähteä ulkomaille töihin tai laajentaa omaa yritystoimintaamme. Voimme pitää huolen, että oma osaamisemme on sellaista, josta joku on todella valmis maksamaan. On hyvä ymmärtää, että tutkintotodistus ei ole sama asia kuin osaaminen. Voimme myös aktiivisesti pohtia, mikä voisi olla se minun bisnekseni, jos minulla sellainen olisi. Uskon, että tulevaisuudessa yhä useampi toimii yrittäjämäisesti myyden omaa osaamistaan ja aikaansa asiakkaille. Vaikka niinhän meistä jokainen tekee jo nyt, mutta monilla on vain yksi palkanmaksaja, kun tulevaisuudessa niitä useimmilla onkin monta. Jos sinulla on mahdollisuus tehdä työtäsi mistä päin maailmaa tahansa, voi olla, että pystyisit laskemaan elinkustannuksiasi vain työpistettä muuttamalla. Ja nyt en tarkoita, että valitset toimiston ja kodin välillä vaan vaikka Espanjan ja Suomen välillä.

Sitten itse vaurastuminen – eli aktiivinen kannanotto siihen, mitä tapahtuu rahoille, joita omaan talouteen tulee sisään. Vaurastuminen luo mahdollisuuden valita. Jos ei ole taloudellisesti itsenäinen, on aina alisteinen muiden päätöksenteolle. Ja ne päätökset eivät ole aina omalta kannalta myönteisiä. On oikeasti todella iso ongelma, jos esimerkiksi kahdeksan euron vähennys lapsilisässä aiheuttaa kriisin omassa taloudessa. Tällöin tapahtuu juuri se, että on suostuttava siihen, mitä muut ihmiset ovat valmiita antamaan. Toisaalta voisi olla tilanne, että meillä ei edes olisi lapsilisiä. Pointti ei ole se, maksetaanko tukia vai ei, vaan se, että oma talous nojaa päätöksiin, joihin itse ei voi vaikuttaa yhtään.

Pahinta siis, mitä me voimme tehdä itsellemme, on jättäytyä virran vietäväksi. Vain kuolleet kalat kelluvat virran mukana. Me pystymme kaikki paljon parempaan.

Rohkeaa viikkoa
Terhi

11.05.2015 19:502 vuotta sitten

Terhi Majasalmi

Suomen Vauras Nainen

Olin tällä viikolla jälleen sivistämässä itseäni Digitalistien tilaisuudessa Bio Rexissä. Tämänkertaisessa tilaisuudessa oli puhumassa muun muassa Juuso Myllyrinne, joka työskentelee TBWA:lla Global Strategy Directorina. Häneltä kysyttiin, mikä erottaa amerikkalaiset ja suomalaiset. Hän vastasi: "Röyhkeys - Amerikassa otetaan röyhkeämmin oma tila kuin Suomessa."

Omassa toiminnassani olen ollut viime aikoina juuri tämän kysymyksen äärellä. Odotan, että muut määrittelevät paikkani kuin että itse ottaisin sen. Tapasin ennen pääsiäistä Laura Schwartzcin LIB-verkoston illallisella. Jokainen meistä esitteli itsensä hänelle muutamalla sanalla. Mietin, miten kertoisin itsestäni, jos olisin amerikkalainen. Esittelin itseni ”Finland’s Wealth Woman” sen suuremmin asiaa häpeilemättä. Kuitenkin oli tuntunut mahdottomalta sanoa tuosta noin vain ”Suomen Vauras Nainen”.

Suomessa ajatellaan edelleen vahvasti, että kaikki on nolla-summa peliä. Jos minä olen tai teen, se ei tarkoita, etteivät muut voisi olla ja tehdä.  Kun joku rikkoo omia rajojaan, hän näyttää, että se on mahdollista myös muille eikä niin, että nyt kun se on tehty, niin kukaan muu ei voi. Yleensäkin Suomi on aivan liian pieni maa siihen, että me kilpailisimme toisemme hengiltä vaan kaikkien pitäisi tähdätä siihen, että nostetaan kaikkien tasoa ylös.

Kaikessa toiminnassa 80 prosenttia on psykologiaa ja 20 prosenttia strategiaa. Kun meillä kaikilla on kuitenkin jotain annettavaa maailmalle, on turha jäädä mielensä vangiksi. Mitä enemmän kehitämme mieltämme, sitä enemmän voimme auttaa myös muita. Kehittyminen on aina matka sisimpäämme ennen kuin se näkyy muille. Ja se matka tekee meistä vahvemman. 

Rohkeutta viikkoosi
Terhi

12.04.2015 17:152 vuotta sitten

Terhi Majasalmi

Kun työttömyys ei ollut vaihtoehto

Törmäsin eilen Helsingin Sanomien artikkeliin myyjistä ja matkasin ajassa taaksepäin 13 vuotta. Olin juuri valmistunut Helsingin kauppakorkeakoulusta. Talous oli tahmaisessa tilassa. Muutama vuosi aiemmin opiskelijat tultiin repimään koulun penkiltä töihin, mutta nyt huuma oli kadonnut. Tililtäni alkoivat rahat olla pikku hiljaa loppu, joten jotain olisi keksittävä ja vähän äkkiä.

Minulla oli oikeastaan vain kaksi asiaa, joihin en suostuisi – kahvinkeittäjäksi ja myyjäksi. Työssä piti olla siis muutakin haastetta kuin kahvinkeittäminen ja myyjä kuulosti niin kammottavalta ajatukselta, että pois se minusta. Kuka nyt ikinä sellainen haluaisi olla!

Töitä ei kuitenkaan ollut nirppanokkaisesti valittavaksi asti tarjolla ja minulla oli rahaongelman lisäksi toinen haaste. Minusta ei työtöntä tulisi. Jos tililtä on rahat loppu eikä pankkiakaan osaa ryöstää tai voi työttömäksi hakeutua, on pakko mennä töihin – vaikka sitten myyjäksi. Samalla minusta tuli kuin puolivahingossa yrittäjä, kun lähdin myymään sijoitustuotteita toiminimellä. En siis edelleenkään saanut palkkatöitä vaan lähdin myymään ja sain tuloja ainoastaan onnistuessani tuloksenteossa. 

Sijoitustuotteiden myynti 23-vuotiaana naisena otti yllättävän koville. Koin hyvin pitkään, etten voinut olla kovin uskottava – nuorena ja vielä naisena. Minun tuli sopia itselleni tapaamisia eli soittaa kylmäsoittoja, sillä omat verkostoni eivät olleet kovin kummoiset. Jännitin kovin soittoja. Tämä näkyi kiekumisena puhelimeen. Miehet varsinkaan eivät lämmenneet kiekumiselle, joten puhelimessa tuli kylmää kyytiä.

Kaikessa voi kuitenkin kehittyä. Opin käyttämään ääntäni ja monesti sain juuri sen takia tapaamisen sovittua, koska olin miellyttävän kuuloinen. Myyminen opetti ihmisten kohtaamista ja kuuntelemista. Se, että päädyin myymään juuri sijoitustuotteita, on sattumaa, mutta sillä on ollut selvästi merkittävämpi rooli tarinassani kuin alun perin osasin kuvitellakaan.

En päättänyt, että minusta tulee yrittäjä, vaan lähdin tekemään töitä saadakseni elannon. Menin päin pelkoja, tein mitä oli pakko tehdä, vaikka en silloin yhtään olisi halunnut. Jälkikäteen ajateltuna pakko on ollut paras konsultti. Kun hyppää suoraan syvään päähän allasta eikä ole oikein kuin kaksi vaihtoehtoa, sitä yrittää mieluummin pysytellä pinnalla kuin painuu vapaaehtoisesti pohjaan.

Ajan kanssa oppikokemusten ja onnistumisten kautta itsevarmuus kasvoi ja usko siihen, että on mahdollista itse kantaa vastuuta omasta selviämisestä. Vapaus ja vastuu omista tuloksista ja toimeentulosta veivät lopulta mukanaan ja minusta on vuosien kuluessa kasvanut ihka oikea yrittäjä. Monta kertaa on ollut tilanne, että työttömänä olisin saanut enemmän rahaa käteen kuin yrittäjänä, mutta koska se ei ole ollut koskaan vaihtoehto, on vain pitänyt keksiä uudestaan ja uudestaan tapa hankkia elanto. Pitkä matka on kuljettu Sepänkadulta, ensimmäisen asiakkaani toimistolta, Nevadaan amerikkalaisten yhtiöidemme kotikonnuille.

Rokkia viikkoosi
Terhi

06.04.2015 11:042 vuotta sitten

Terhi Majasalmi

Kuka rahoittaa sinun unelmasi?

Meillä jokaisella on unelmia, joita haluaisimme elämässämme toteuttaa. Jokaisella unelmallamme on hintalappu. Joko maksu suoritetaan henkisenä ponnisteluna tai rahana. Aika moni unelma vaatii toteutuakseen näitä molempia. Henkinen ponnistelu on sitä, että teemme silloinkin töitä sen eteen, että olisimme päivä päivältä parempia, kun olemme väsyneitä ja eikä oikein huvita –moodissa. Henkinen ponnistelu on sitä, että pistämme itsemme alttiiksi arvostelulle. Henkistä kanttia vaatii myös tehdä asioita, jotka eivät ole niin mukavia, mutta jotka auttavat unelmien saavuttamisessa. Esimerkiksi hankimme työn, joka ei täytä unelmien työmme mittaristoa, mutta jossa olemme kuitenkin valmiita tekemään parhaamme. Työn tehtävä on ensisijaisesti rahoittaa elämämme ja unelmamme.

Henkistä kykyä vaatii myös epävarmuuden sietäminen. Emme voi koskaan etukäteen päättää päivämäärää, jolloin unelmamme varmasti toteutuu. Voimme asettaa tavoitepäivämäärän, mutta emme voi tietää tarkasti. Voi olla, että teemme vuosia töitä asian eteen, mutta mitään ei tapahdu. Se vaatii henkistä vahvuutta tehdä työtä päivästä toiseen jonkun eteen, jossa ei ole lupausta varmasta lopputuloksesta. Joskus unelmien eteen ei kannata enää uhrata aikaa ja rahaa. Silloin niistä pitää pystyä myös irrottautumaan. Päämäärän panttivangiksi ei kannata jäädä, vaikka matkan jatkaminen voisikin olla vaikeaa.

Unelmamme voisi olla esimerkiksi musiikin tekeminen. Musiikin tilalla voisi olla kukkien kasvatus, postimerkkien keräily, maailmanympäryspurjehdus tai mikä tahansa muukin asia. Minkälaisia henkisiä riskejä olemme valmiita ottamaan? Kuinka paljon jaksamme sietää maailman epäilyjä kyvyistämme tai mahdollisuuksistamme? Mitä tapahtuu silloin, kun saamme vastaukseksi ”Ei”? Kuinka paljon ajastamme olemme valmiita laittamaan unelmiemme eteen, tekemään töitä sen eteen, että tulemme koko ajan paremmaksi? Toiseksi, jos musiikki ei tuo meille heti mammonaa, miten rahoitamme elämämme ennen kuin unelmamme alkaa tuottamaan tuloja? Olemmeko valmiita ottamaan minkä tahansa työn vastaan vain saadaksemme rahaa, jotta voimme rahoittaa arkemme? Olemmeko todellakin valmiita tekemään sen mitä unelmamme vaatii toteutuakseen? Olemmeko valmiita maksamaan menestyksen hinnan? Maksu tapahtuu suostumalla siihen, mikä on epämieluisaa, siihen, mikä on välttämätöntä vaikka ei välttämättä hyvältä maistuisikaan. Meidän  on oltava valmiita siihen, mitä täytyy tehdä, sen sijaan, että olisimme valmiita tekemään vain sitä, mikä meitä huvittaa. Muusikko haluaisi ehkä vain soittaa, mutta jos tulot eivät vielä kanna, se on saman kuin lapsi haluaisi vain tikkaria sen sijaan, että ensin syötäisiin potaattia.

Jokaisen meistä täytyy keksiä keinot rahoittaa elämäntapansa ja unelmansa. Kenelläkään ei ole oikeus maksattaa omia unelmiaan toisilla tekemättä itse töitä niiden eteen, sillä kenenkään unelma ei ole parempi kuin jonkun toisen. Unelma on subjektiivinen kokemus. Niitä ei voi laittaa paremmuusjärjestykseen. Niillä toki voi olla erilainen hintalappu toteutuakseen, mutta toinen toistaan parempia ne eivät ole. Toisaalta kukaan ihminen ei ole sen parempi, että juuri hänen unelmansa pitäisi kustantaa.

Unelmat ovat syntyneet toteutettaviksi. Niiden tarkoitus on kuoria meistä esille meidän kirkas ytimemme, se mitä me parhaimmillamme voisimme olla. Unelmien edessä on oltava nöyränä ja suostuttava siihen, mitä niiden toteuttaminen vaatii. Palkkiona on kasvu, kypsyminen ja unelmien saavuttaminen. Hinta on kuitenkin aina pienempi kuin se palkkio, joka meitä odottaa kun kurkotamme avoimina ja rohkeina kohti syvällä sisällämme polttavia unelmia ja niiden vaatimia asioita.

Energistä viikkoa
Terhi 

30.03.2015 18:022 vuotta sitten

Terhi Majasalmi

Viiden minuutin lankutuksella uusi käsilaukku

Osallistuin helmikuussa 28 päivän lankkuhaasteeseen. Ensimmäisenä päivänä lankutusaika oli 20 sekuntia. Viimeistä edellisenä päivänä aika oli noussut neljään minuuttiin ja viimeisenä päivänä sai niin paljon kuin jaksoi. Jo neljä minuuttia tuntui ikuisuudelta, mutta selvisin.

Mietin, mikä olisi hyvä haaste viimeiselle päivälle. Enemmän toki kuin neljä minuuttia, mutta kuinka paljon. Päädyin viiteen. Vähän hirvitti, olihan tämä 25 prosenttia enemmän kun edellisenä päivänä. Heitin miehelleni, että nyt tarvittaisiin joku motivoiva palkinto viiden minuutin suorituksesta. 5 minuuttia ja minulla olisi uusi laukku. Sovittu!

Juuri ennen kellon käynnistymistä virallinen valvojamme huikkasi minulle: ”Muistat vaan, ettet luovuta.” Kello lähti käyntiin. Minuutti, kaksi, kolme menivät hyvin. Ennen neljää jalat ja kädet alkoivat täristä.  Neljännen minuutin jälkeen pyysin tiuhaan väliaikoja, vaikka olinkin sanonut, että vain tasaminuutit kerrotaan, kun ne tulevat täyteen. Käsien ja jalkojen täristessä päässäni takoi vain yksi lause: ”Muista, ettet luovuta. Muista, ettet luovuta.”

Viisi minuuttia tuli täyteen ja minä rojahdin maahan.  Yhtä laukkua rikkaampana, mutta ennen kaikkea itselleni näyttäneenä, että minä pystyin siihen. En tiedä, kuinka hyvä tulos viisi minuuttia on, mutta oikeastaan sillä ei ole niin suurta merkitystä.  Tein haasteen loppuun saakka, vaikka yksi päivä jäikin välistä, kun matkustimme Las Vegasiin. Lisäksi huomasin merkittävää kehitystä jo neljässä viikossa. Tämä todistaa, että jokainen meistä voi kehittyä missä tahansa elämänalueella itse asiassa melko nopeastikin - jos vain haluaa.

Motivoivaa viikkoa
Terhi

10.03.2015 21:172 vuotta sitten

Terhi Majasalmi

Rohkeus olla välittämättä mitä muut ajattelevat

Uskon, että meillä suomalaisilla on muita kansakuntia korostuneempi tapa pohtia, mitä muut meistä ajattelevat. Ja meille kelpaa tehtävään kuka tahansa vastaantuleva kaksijalkainen.

Homma toimii niin kauan hyvin, kun ihmiset ajattelevat käytöstapoja.  Jos ihminen ei osaa käyttäytyä kohteliaasti eikä ole oppinut hyviä käytöstapoja, toiset saavat ihan syystäkin katsoa meitä kieroon. En yhtään ihmettele, jos ulkomaalaiset eivät viihdy Suomessa, kun täällä ei kaikki osaa edes tervehtiä.

Monissa tapauksissa asia kuitenkin toimii kaikkia meitä vastaan. Kun ensimmäisenä mietimme, mitä muut meistä ajattelevat, väistämättä käperrymme kuoreemme. Tässä tunnetilassa tuskin kukaan on saanut mitään merkittävää koskaan aikaan! Tämä ei siis auta meitä itseämme eikä muita ympärillä olevia.

Miksi joku sitten ajattelisi pahaa tai jopa sanoo sen ääneen, kun toinen yrittää jotain uutta ja haasteellista? Koska tämä sotii suoraan hänen maailmankuvaansa vastaan. On ihan luonnollista pyrkiä pitämään asiat muuttumattomana ja samanlaisina. Kuitenkaan luonto ei toimi näin. Se muuttuu koko ajan. Ihminen on vain vuosien saatossa pyrkinyt hallitsemaan asioita ja unohtanut elää muutoksen kanssa sopusoinnussa.

Ihminen, joka pahoittaa mielensä tekosistasi, pelkää. Mutta juuri sen takia meidän tulee olla esimerkki, joka näyttää, että asioita voi kokeilla, tehdä toisella tavalla ja hypätä tuntemattomaan. Vain tällä tavalla voimme olla totta itsellemme, elämällemme ja arvoillemme. Samalla autamme myös häntä, joka pelkää. Sivusta varovasti seuraava saattaa esimerkin voimalla uskaltaa ottaa sen ensimmäisen, merkittävän askeleen omalla polullaan.

Rohkeutta matkaasi
Terhi

25.02.2015 23:232 vuotta sitten

Terhi Majasalmi

Naisen euro on sama kuin miehen euro

Maailmaan mahtuu isompia ja pienempiä epäkohtia. Yksi asia, mikä Suomessa on ollut pitkään pinnalla, on naisen euro suhteessa miehen euroon ja kuinka se on huomattavasti vähemmän. Viime aikoina asiasta on esitetty myös eriäviä mielipiteitä. Esimerkiksi ero johtuisi yksinkertaisesti siitä, että naiset tekevät lyhyempää päivää kuin miehet ja tällöin euromäärä tulisikin olla vähemmän.

Olen laittanut merkille, että asenteet muuttuvat todella hitaasti. Saattaa kestää monia sukupolvia ennen kuin asioista, jotka ovat periaatteessa todella hyviä ja tärkeitä, että niistä tulee yleinen normi, miten asioihin suhtaudutaan.

Naisten tulojen kasvaminen ei ole tulevaisuudessa yhden ihmisen, ryhmän tai puolueen ansiota vaan sekä naisten oman tietoisuuden kasvamista, että he voivat itse vaikuttaa omiin tuloihin sekä rakenteiden muuttumista niin, että ne myös tukevat naisten tulojen kasvamista. Esimerkiksi jokainen nainen tahtomattaan edustaa naisia joukkona. Jos joku meistä ei osaa hinnoitella osaamistaan oikein ja pyytää pienempää palkkaa tai palkkiota, hän edustaa samalla joltain osin kaikkia naisia. Yksi tärkeimmistä asioista, mitä nainen voi tehdä itsensä ja muiden naisten eteen on, että hän pyytää omasta osaamisestaan tarpeeksi korkean korvauksen.

Jos yleinen mielipide muuttuu hitaasti, niin kannattaako itse jäädä odottamaan päivää, kun kaikki on toisin? Omalla kohdalla kannattaa tehdä kaikkensa, että tulevien sukupolvien naisilla tämä  asia olisi paremmalla tolalla. Tähän vaikuttaa oma käytös työelämässä sekä omien lasten kasvattaminen. 

Mutta entäpä raha? Taloudellisesti en jäisi odottamaan sitä päivää, kun kaikki on toisin vaan tekisin ratkaisuja, joissa ei ole väliä, olenko mies vai nainen. Ja niin olen tehnytkin ja tarkoitan sijoittamista. Minulle ei ainakaan vielä ole tullut eteen tilannetta, että sijoittajana minun euroni olisi vähemmän kuin miehen euro. Minä saan eurolle aivan saman tuoton kuin mieskin saa sijoittamalleen, jos sijoitus tuottaa. Lisäksi minä saan aivan itse päättää mihin sijoitan ja kuinka paljon.

Jonain päivänä naisen euro on yhtä paljon kuin miehen euro. Kuinka kauan tähän menee, sitä en osaa sanoa. Mutta sen osaan sanoa, että omaan taloudelliseen tulevaisuuteen voi vaikuttaa ennen sitä, että tästä asiasta olisi itselle mahdollisimman vähän harmia.

Aurinkoista helmikuuta
Terhi

08.02.2015 14:343 vuotta sitten

Terhi Majasalmi

Vierailemassa Kioskissa 23.1.2015

Vierailin perjantaina 23.1.2015 uuden Kioski-ohjelman viidennessä jaksossa. Kerroin minkä asian haluaisin muuttaa maailmassa seuraavan 15 vuoden aikana. Ohjelman voit katsoa tästä 22.2.2015 asti.

26.01.2015 09:593 vuotta sitten

Terhi Majasalmi
«««««««12»»»»»»»