Suomen Vauras Nainen

12.04.2015 17:153 vuotta sitten

Olin tällä viikolla jälleen sivistämässä itseäni Digitalistien tilaisuudessa Bio Rexissä. Tämänkertaisessa tilaisuudessa oli puhumassa muun muassa Juuso Myllyrinne, joka työskentelee TBWA:lla Global Strategy Directorina. Häneltä kysyttiin, mikä erottaa amerikkalaiset ja suomalaiset. Hän vastasi: "Röyhkeys - Amerikassa otetaan röyhkeämmin oma tila kuin Suomessa."

Omassa toiminnassani olen ollut viime aikoina juuri tämän kysymyksen äärellä. Odotan, että muut määrittelevät paikkani kuin että itse ottaisin sen. Tapasin ennen pääsiäistä Laura Schwartzcin LIB-verkoston illallisella. Jokainen meistä esitteli itsensä hänelle muutamalla sanalla. Mietin, miten kertoisin itsestäni, jos olisin amerikkalainen. Esittelin itseni ”Finland’s Wealth Woman” sen suuremmin asiaa häpeilemättä. Kuitenkin oli tuntunut mahdottomalta sanoa tuosta noin vain ”Suomen Vauras Nainen”.

Suomessa ajatellaan edelleen vahvasti, että kaikki on nolla-summa peliä. Jos minä olen tai teen, se ei tarkoita, etteivät muut voisi olla ja tehdä.  Kun joku rikkoo omia rajojaan, hän näyttää, että se on mahdollista myös muille eikä niin, että nyt kun se on tehty, niin kukaan muu ei voi. Yleensäkin Suomi on aivan liian pieni maa siihen, että me kilpailisimme toisemme hengiltä vaan kaikkien pitäisi tähdätä siihen, että nostetaan kaikkien tasoa ylös.

Kaikessa toiminnassa 80 prosenttia on psykologiaa ja 20 prosenttia strategiaa. Kun meillä kaikilla on kuitenkin jotain annettavaa maailmalle, on turha jäädä mielensä vangiksi. Mitä enemmän kehitämme mieltämme, sitä enemmän voimme auttaa myös muita. Kehittyminen on aina matka sisimpäämme ennen kuin se näkyy muille. Ja se matka tekee meistä vahvemman. 

Rohkeutta viikkoosi
Terhi